Eerste centering-baby Quinn viert haar tiende verjaardag

Begin 2012 pionierden drie verloskundigenpraktijken in Amsterdam en Wageningen met groepszorg. Op 10 mei 2012 werd de allereerste centering-baby van Nederland geboren. Vandaag viert Quinn uit Wageningen haar tiende verjaardag. Wij wensen Quinn, haar ouders en zusje een heel fijne dag.

Quinns moeder Wendy: “Ik vond de groep erg fijn. Vooral dat we tijdens iedere bijeenkomst zelf onze hartslag mochten meten en dat we naar het hartje konden luisteren. Ook was het leuk om ideeën en ervaringen met elkaar te delen. Ik beviel inderdaad als eerste, mijn dochter werd namelijk drie weken te vroeg geboren. Gelukkig mocht ik nog net thuis bevallen. Ik kijk terug op een bevalling die ik iedereen gun. Quinn is thuis in bad geboren, dat was heel bijzonder. Nalonya, die ook onze groep begeleidde, was ook mijn verloskundige tijdens de bevalling. Dat was heel fijn. Doordat je elkaar zo vaak ziet, krijg je wel een betere band met elkaar. Toen ik zwanger was van Lizzy heb ik ook weer meegedaan met Centering. Dat was toen natuurlijk wel heel anders, want het was niet meer nieuw zoals voor de meeste anderen. Ik werk in de kinderopvang, dus ik kom nog steeds wel eens mensen tegen met wie ik in de groep zat. In mijn eerste groep zat ook een vriendin van mijn schoonzus. Haar zie ik nog steeds op verjaardagen. Haar dochter Kayla en Quinn zijn dus even oud en spelen dan vaak samen.”

Quinn, van harte gefeliciteerd met je tiende verjaardag!

10 jaar CenteringZorg in de media

Nu CenteringZorg in 2022 precies 10 jaar in Nederland wordt uitgevoerd, verschenen er diverse publicaties die de balans opmaken:

Bericht delen: