Tweedaagse training

Om Centering-groepen te begeleiden volg je als zorgprofessional een tweedaagse training. In deze training leer je de achtergrond en inhoud van het Centering-model kennen. Er is aandacht voor implementatie en het werven van deelnemers, en volop gelegenheid om praktijkoefeningen te doen.

Minimaal 2 zorgverleners

Bij implementatie van centering-zorg in een organisatie verdient het aanbeveling om minimaal twee zorgverleners te laten deelnemen aan de training. De groepen worden altijd door twee professionals begeleid. Met een extra geschoolde professional is continuïteit gewaarborgd bij uitval van een van de begeleiders.

Traininglocatie: Utrecht

Vanaf september 2023 geven wij trainingen op een vaste locatie in Utrecht. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid voor training op maat, bij jouw organisatie. Lees hier meer over bij Trainingen op locatie/maatwerk.

Let op: Voordat je kunt deelnemen aan een training dien je eerst een uitgebreid gesprek te hebben over invoering van het Centering model in jouw organisatie. Lees hiervoor de informatie bij Starten met CenteringZorg en Implementatie.

Bekijk de data en schrijf je in

Algemene kenmerken trainingen

  • twee aaneengesloten dagen

  • van 9:00 uur tot 17:00 uur

  • minimaal 10, maximaal 16 deelnemers. Bij té weinig deelnemers kunnen wij de training annuleren.

  • prijs € 750,- per persoon: 2 dagen training, inclusief lunch en materialen. Het trainingmateriaal bestaat uit: 1 Begeleidersgids; 1 Handleiding per sessies-map; 1 Zwangerschapsboekje.

  • vereiste vooropleiding/aanvangsniveau: voor iedereen die werkzaam is in professionele geboorte- en jeugdgezondheidszorg. Bij twijfel neem contact op met training@centeringzorg.nl

  • accreditatie van de training is toegekend voor het Kwaliteitsregister van de KNOV (Koninklijke Organisatie voor Verloskundigen), het KCKZ (Kwaliteitscentrum Kraamzorg) ,V&VN (Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland) en ABAN (Accreditatie Bureau Algemene Nascholing). Voor 12 punten.

Combi-trainingen CenteringZorg

Onze centering-trainingen zijn geschikt voor zorgprofessionals uit verschillende zorggebieden (jeugdgezondheidszorg, geboortezorg en diabeteszorg). Organiseerden wij voorheen aparte Zwangerschap (Pregnancy) of Ouderschap (Parenting)-trainingen, tegenwoordig zijn alle trainingen zgn. combi-trainingen. Dit betekent dat zij geschikt zijn voor professionals uit geboorte- en jeugdgezondheidszorg. De inhoud van een training voor bijvoorbeeld geboortezorgprofessionals is voor 80% identiek aan de training voor JGZ-medewerkers. De besproken onderwerpen zijn anders maar de methodiek is gelijk. Omdat we met 2 trainers werken is er voldoende ruimte om aandacht aan specifieke geboortezorg of jeugdgezondheidszorgonderwerpen te besteden.

Doorlopende lijn CenteringZwangerschap naar CenteringOuderschap

Het mooie van een combi-training is dat zorgprofessionals uit verschillende disciplines elkaar leren kennen en een team kunnen worden. Dit kan de voortgang van bijvoorbeeld CenteringZwangerschap naar CenteringOuderschap eenvoudiger maken.

Bekijk de data en schrijf je in

Ervaring van een praktijkassistente met de training

Een van de praktijkassistentes heeft een leuke blog geschreven over de Centering-training die ze in De Bilt heeft gevolgd. Lees haar blog op haar eigen website, moeders.org