Zorg voor jou zelf en je kindje in een groep

Het eerste jaar met je baby is vaak een mooie maar soms ook zware periode in jullie leven. Het is vaak fijn om deze periode te delen met andere ouders die een kindje hebben dat net zo oud is als jullie baby.

Bij CenteringOuderschap (CenteringParenting) komen ouders die een baby hebben die in dezelfde periode geboren is bij elkaar om de ontwikkeling van je baby en je gezin te bespreken, samen met de jeugdarts of verpleegkundige van het consultatiebureau.

In het kort:

  • Zorg op het consultatiebureau voor je kind en jezelf in een groep met andere moeders

  • Meer tijd met je jeugdverpleegkundige of jeugdarts

  • Ook een op een contact met je jeugdverpleegkundige of jeugdarts

  • Actief betrokken worden bij de zorg voor de gezondheid van je baby en die van jezelf

  • Ervaringen delen en van elkaar leren

Actieve betrokkenheid bij de zorg

Je leert hoe je zelf je baby kunt wegen en meten en wordt je actief betrokken bij de zorg en gezondheid van je baby. Ook leer je hoe je gezondere keuzes kunt maken voor jezelf, je baby en je gezin.

Elkaar steunen en kennis uitwisselen

In de groep worden onderwerpen besproken die belangrijk zijn voor jou, je baby en je gezin. Je ontmoet andere ouders waardoor je ervaringen kunt delen en zo nodig elkaar kunt steunen.

Vaste dag en tijdstip

De groepszorg is op vastgestelde dagen en tijden. Deze zijn vooraf bekend tot het einde van het eerste jaar hierdoor hoef je dus niet meer op een controle te wachten.

Beter contact met je jeugdarts en verpleegkundige

Je hebt langer contact met de jeugdarts en verpleegkundige dan in de 1 op 1 controles. Je kunt dus meer vragen stellen en langer over iets doorpraten. Dat is niet alleen prettig voor jou maar ook belangrijk voor de verpleegkundige en arts: zij hoort meer en kan beter begrijpen wat er voor jou en de andere ouders belangrijk is.

Artikelen over CenteringOuderschap