Veelgestelde vragen

Home  CenteringOuderschap  Veelgestelde vragen

Hieronder hebben wij de vragen op een rijtje gezet die ouders ons vaak stellen. Via Vind zorgverlener vind je de consultatiebureau’s of andere organisaties die getraind zijn om CenteringOuderschap (CenteringParenting) te kunnen bieden. Hier kunnen ze jouw vragen natuurlijk ook beantwoorden.

Heb je een andere vraag? Stel ons deze dan via het Contactformulier (je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord).

Wat als ik een vraag liever niet in de groep wil bespreken?2020-11-30T13:39:26+01:00

Tijdens de centering-bijeenkomsten mag je ervaringen of gevoelens delen, maar dat hoeft niet. Jij bepaalt wat je wilt vertellen. Er is altijd een moment met je zorgverlener alleen, waarin je vragen kunt stellen. Vaak is het echter wel zo dat andere ouders met dezelfde vragen of gevoelens zitten. Het kan dus zijn dat iemand anders jouw vraag inbrengt. Doordat je elkaars ervaringen herkent, kan het dan juist heel fijn zijn om die met elkaar te bespreken.

Kan ik als vader ook meedoen aan CenteringOuderschap?2020-11-30T15:55:25+01:00

Het centering-programma is geschreven voor beide ouders. Jullie bepalen dus zelf wie van jullie meedoet. Vaak is het ook mogelijk om samen te gaan. Om elkaar goed te leren kennen, is het wel belangrijk om zoveel mogelijk alle bijeenkomsten aanwezig te zijn. De data voor de bijeenkomsten zijn bij de start bekend, je kunt dus vooraf bekijken wie van jullie erbij kan zijn.

Welke onderwerpen worden er in de CenteringOuderschap bijeenkomsten besproken?2020-11-30T15:57:34+01:00

In het centering-programma worden veel dingen besproken die te maken hebben met de ontwikkeling van je baby en je eigen herstel na de bevalling. Wanneer gaat mijn baby vaste voeding eten? En wat kan ik dan het beste geven? Hoe ga ik ermee om als mijn baby veel huilt? Hoe kan ik mijn baby stimuleren in zijn of haar ontwikkeling? Ouderschap en opvoeden, hoe ga ik daar mee om? Er is ruimte om al jouw vragen te bespreken.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!