Nieuw: Factsheet Kansrijke Start met CenteringZorg

Groepszorg op basis van het Centering-model maakt (aanstaande) ouders en zorgverleners tot partners en leidt bij deelnemers tot meer zelfvertrouwen, support en veerkracht. Wij willen daarom bereiken dat alle zwangeren en ouders voor CenteringZorg kunnen kiezen bij de verloskundige en bij het consultatiebureau. Overweeg je als professional, praktijk, organisatie, VSV of gemeente om CenteringZorg in de eerste 1000 dagen in te zetten? Lees en deel dan dit Factsheet.

De toename van CenteringZwangerschap en CenteringOuderschap is een indicator van het Actieprogramma Kansrijke Start. In ons factsheet lees je in een notendop:

  • wat CenteringZorg is
  • wat typisch is voor de aanpak
  • wat de opbrengsten en resultaten zijn
  • welke kansen het biedt

Ook bevat de sheet beknopte informatie over de implementatie en kosten van CenteringZorg. Uiteraard kun je met aanvullende vragen altijd contact met ons opnemen. En natuurlijk begeleiden we jullie sowieso goed en graag bij de implementatie!

CenteringZorg sluit naadloos aan bij de transformatiedoelen: preventie en uitgaan van eigen verantwoordelijkheid en eigen mogelijkheden van ouders, met inzet van hun sociale netwerk. Deze andere manier van zorg verlenen versterkt bovendien de samenwerking tussen verloskundigen en JGZ, en verbindt geboortezorg en sociaal domein.

Download het Factsheet CenteringZorg in de eerste 1000 dagen

  Leestips:

Omdat CenteringZorg in 2022 precies 10 jaar in Nederland wordt uitgevoerd, verschenen er diverse publicaties die de balans opmaken. Lees bijvoorbeeld:

 

 

 

Bericht delen: