Betrek (aanstaande) alleenstaande moeders bij Centering-groepen

In 2023 werden ongeveer 1 op de 11 baby’s geboren in een eenoudergezin. Veelal zijn dit alleenstaande moeders. Filmmaker Julia Roeselers, zelf alleenstaande moeder, maakte een korte documentaire over hoe het is om in je eentje te zorgen voor een pasgeboren baby. Deze docu roept de vraag op: wie zorgt er voor de alleenstaande moeders? Bekijk hem nu. 

De korte documentaire ’s Nachts word je moeder van Julia Roeselers is een ode aan alleenstaande moeders. En aan de nacht, wanneer je leert zorgen. “Ik vond het shocking hoe zwaar en eenzaam ik het vond, die nachten in mijn eentje”, vertelt filmmaker Julia Roeselers in een interview met De Correspondent.

Zorg voor de alleenstaande moeders! 

Roeselers volgde twee solomoeders tijdens een van de eerste nachten met hun kind en interviewde anderen over alleenstaand moederschap. “Soms mis je wel iemand die een arm om je schouder slaat of die vraagt: hé, hoe gaat het met jou?”

Bekijk de docu nu: tot en met 13 mei kun je de documentaire ‘’s Nachts word je moeder’ van Julia Roeselers gratis bekijken. Ga naar deze link en gebruik het wachtwoord Centering  

Roeselers: “Ik hoop dat mensen na mijn film denken: hé, die onderbuurvrouw doet het alleen, misschien moet ik eens vragen hoe het gaat of een keer boodschappen voor haar doen.” Vanuit CenteringZorg hopen we dat professionals na het zien van de film extra gemotiveerd zijn om (aanstaande) alleenstaande moeders of vaders te laten aansluiten in een centering-groep. Een mooie manier om extra zorg te krijgen waarin alle vragen die ouders hebben aan bod komen én gelijk andere gezinnen in de buurt te leren kennen!

Lees het interview met Julia Roeselers in de Correspondent

Tot en met 13 mei kun je de documentaire ‘’s Nachts word je moeder’ van Julia Roeselers gratis bekijken. Ga naar deze link en gebruik het wachtwoord Centering  

 

Bericht delen: