Kampala-pilot: CenteringZorg voor zwangere Eritrese vluchtelingen in Oeganda

In Kampala (Oeganda) verblijven veel vluchtelingen uit Eritrea, onder wie ook zwangere vrouwen. Vier ziekenhuizen in Kampala waar Eritrese zwangeren zorg krijgen, starten spoedig met het aanbieden van prenatale groepszorg op basis van het Centering-model. 

Maart 2024 – Anne Bedaux en Amy Welde Selase, de initiators van groepszorg voor Eritrese zwangeren en moeders in Nederland, trainden een groep verloskundige zorgprofessionals in het aanbieden van CenteringZorg op een manier die aansluit bij de beleving van vrouwen uit Eritrea. Alle deelnemers hadden voorafgaand aan deze training in Kampala al eens een online-bijeenkomst met zwangeren in Nederland bijgewoond.

In oktober komen Anne en Amy terug naar Kampala om met de professionals te evalueren hoe de groepen lopen en voor intervisie. In de tussentijd zullen zij online een vinger aan de pols houden.

Tekst gaat door onder de foto’s

Van Leer Foundation  maakt deze pilot mogelijk, zodat ook deze vrouwen kunnen profiteren van prenatale groepszorg en we steeds meer leren over het implementeren van CenteringZorg – Samen weet je meer voor zwangere vluchtelingen.

Bericht delen: