Nieuw: boekje over groepszorg in de eerste 1000 dagen

Speelt u met de gedachte om met CenteringZorg aan de slag te gaan in uw gemeente, Kansrijke Start-coalitie, verloskundig samenwerkingsverband of praktijk? Dan kan dit boekje met algemene informatie over CenteringZorg voor beleidsmakers en professionals van pas komen om partners en collega’s te enthousiasmeren.

Bekijk en/of download het boekje Meer kennis en support in de eerste 1000 dagen

omslag boekje

Groepszorg op basis van het Centering-model leidt bij zwangeren en jonge gezinnen tot meer gezondheidsvaardigheden, empowerment, so­ciale support en veerkracht. Ook ontstaat er bij ouders meer vertrouwen in de zorg, terwijl het professionals meer werkplezier geeft.

Wanneer groepsgewijze zorg aan zwangeren (CenteringZwanger­schap) wordt opgevolgd door groepsgewijze jeugdgezondheidszorg (CenteringOuderschap) ontstaat een doorgaande lijn van zorg in de eerste 1000 dagen. Het versterkt bovendien de samenwerking tussen geboortezorg, jeugdgezondheidszorg en sociaal domein.

Wilt u gedrukte exemplaren van het boekje ontvangen? Stuur een e-mail naar info@CenteringZorg.nl

Zie ook het Factsheet Kansrijke Start met CenteringZorg 

Bericht delen: