3 Intervisies binnen implementatietraject

Na het volgen van de tweedaagse training Centering adviseren we je om minimaal 3 intervisiebijeenkomsten CenteringZorg bij te wonen. Bovendien is het bijwonen van 3 bijeenkomsten binnen 2 jaar na het volgen van de training een voorwaarde om gecertificeerd te worden. Uiteraard mag je meer dan 3 bijeenkomsten bijwonen, wij stimuleren dat juist want daardoor blijf je op de hoogte van nieuwe werkvormen. Voor extra intervisies betaal je wel € 50,- .
Tijdens de intervisie kun je met andere Centering begeleiders kijken naar de manier waarop je groepen begeleid. Wat gaat goed? Wat kan er beter en hoe doen anderen dat. Ook is de bijeenkomst hét moment om weer even stil te staan bij het Centering-model. Welke essentiële- elementen zijn makkelijk toe te passen? En waar loop je tegen aan?

Werving van nieuwe cliënten

We hebben de afgelopen tijd onderwerpen die we vaak tijdens de intervisie tegenkomen verder uitgediept. Een daarvan is de werving van cliënten. Hoe zorg ik ervoor dat mijn groepen voller worden. In de bijeenkomst krijg je tips en tools en kun je horen hoe anderen de werving aanpakken.

Intervisie voorlopig online

Intervisiebijeenkomsten worden voorlopig vooral online georganiseerd. Deze online bijeenkomsten (via ZOOM) duren 2,5 uur en voorafgaand hieraan doe je een voorbereidende opdracht die ongeveer 30 minuten tijd vergt. We hebben gemerkt dat de online intervisies voor veel mensen een prettige manier is om te sparren met andere Centering-professionals. En het kost minder tijd dan dat je eerst naar een van onze locaties moet reizen.

Certificering

Wil je gecertificeerd worden als facilitator van CenteringZorg? Stuur dan na het bijwonen van je derde intervisiebijeenkomst en het begeleid hebben van 3 groepen zwangeren/ouders 3 procesevaluaties naar ons op. (info@centeringzorg.nl). Je ontvangt dan van ons een certificaat. Het procesevaluatieformulier vind je bij de documenten.