Certificering

Binnen twee jaar na het starten van een eerste groep is iedereen verplicht om drie Intervisiebijeenkomsten bij te wonen om uiteindelijk een certificaat te ontvangen. De Intervisiebijeenkomsten zijn Centering-breed. D.w.z. dat zij open staan voor deelnemers uit verschillende zorggebieden zoals jeugdgezondheidszorg, geboortezorg en diabeteszorg.

Tijdens de intervisie kun je met andere centeringprofessionals kijken naar de manier waarop je groepen begeleid. Wat gaat goed? Wat kan er beter en hoe doen anderen dat. Ook is de bijeenkomst hét moment om weer even stil te staan bij de Centering-principes. Welke essentiële- elementen zijn makkelijk toe te passen? En waar loop je tegen aan?

Extra intervisiebijeenkomsten

Wij stimuleren het om extra intervisiebijeenkomsten bij te wonen, ook na de 3 van het implementatietraject. Er worden steeds weer nieuwe werkvormen ontwikkeld en het blijft natuurlijk leuk om te sparren met andere Centering-professionals. Voor extra intervisies brengen wij € 50,- in rekening. Hiervoor ontvang je een factuur.

Online intervisiebijeenkomsten

Om minder te reizen organiseren wij vanaf 2021 onze intervisies online. Hiervoor gebruiken we ZOOM. We hebben hier in het voorjaar van 2020, tijdens de eerste corona-golf,  al ervaring mee opgedaan en dat is goed bevallen voor zowel deelnemers als trainers.

Studiebelasting
De online intervisies duren 2,5 uur i.p.v. 3 uur en tellen mee in de 3 intervisies die deel uitmaken van het implementatietraject.  Je krijgt vooraf een voorbereidende opdracht waar je ongeveer 30 minuten mee bezig bent. Ook worden er punten bijgeschreven in de kwaliteitsregisters van de KNOV, KCKZ en V&VN. Deelnemers kunnen zich inschrijven via onze website en enkele dagen vóór de intervisie ontvangt de deelnemer een uitnodiging voor de ZOOM-sessie én een voorbereidende opdracht.

Inschrijven voor intervisie

pull-down menu account Centering-prfessional

Ga als ingelogde gebruiker (Centering-professional) naar de Agenda in je account-menu, onder je account-naam. In de agenda kun je klikken op een datum en je inschrijven (indien er nog plaats is).