Certificering

Om als zorgverlener een Centering-certificaat te krijgen moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • de tweedaagse training hebben gevolgd
  • drie (online)intervisies hebben bijgewoond (binnen 2 jaar nadat je de training hebt gevolgd)
  • drie volledig ingevulde Procesevaluaties hebben opgestuurd naar training@centeringzorg.nl

Gebruik hiervoor het Excel-document* Procesevaluatie-Centeringgroepen. Dit document kun je vinden bij de Documenten als je bent ingelogd als Centering-professional.

Je ontvangt dan per omgaande een certificaat als Centering-facilitator.

Intervisie volgen

De Intervisiebijeenkomsten zijn Centering-breed. D.w.z. dat zij open staan voor deelnemers uit verschillende zorggebieden zoals jeugdgezondheidszorg, geboortezorg en diabeteszorg.

Tijdens de intervisie kun je met andere centeringprofessionals kijken naar de manier waarop je groepen begeleid. Wat gaat goed? Wat kan er beter en hoe doen anderen dat. Ook is de bijeenkomst hét moment om weer even stil te staan bij de Centering-principes. Welke essentiële- elementen zijn makkelijk toe te passen? En waar loop je tegen aan?

Extra intervisiebijeenkomsten

Wij stimuleren het om extra intervisiebijeenkomsten bij te wonen, ook na de 3 van het implementatietraject. Er worden steeds weer nieuwe werkvormen ontwikkeld en het blijft natuurlijk leuk om te sparren met andere Centering-professionals. Voor extra intervisies brengen wij € 50,- in rekening. Hiervoor ontvang je een factuur.

Online intervisiebijeenkomsten

Om minder te reizen organiseren wij vanaf 2021 onze intervisies online. Hiervoor gebruiken we ZOOM. We hebben hier in het voorjaar van 2020, tijdens de eerste corona-golf,  al ervaring mee opgedaan en dat is goed bevallen voor zowel deelnemers als trainers.

Studiebelasting
De online intervisies duren 2,5 uur i.p.v. 3 uur en tellen mee in de 3 intervisies die deel uitmaken van het implementatietraject.  Je krijgt vooraf een voorbereidende opdracht waar je ongeveer 30 minuten mee bezig bent. Ook worden er punten bijgeschreven in de kwaliteitsregisters van de KNOV en KCKZ. Deelnemers kunnen zich inschrijven via onze website en enkele dagen vóór de intervisie ontvangt de deelnemer een uitnodiging voor de ZOOM-sessie én een voorbereidende opdracht.

Inschrijven voor intervisie

pull-down menu account Centering-prfessional

Ga als ingelogde gebruiker (Centering-professional) naar de Agenda in je account-menu, onder je account-naam. In de agenda kun je klikken op een datum en je inschrijven (indien er nog plaats is).

Aandachtspunten bij (online)intervisie

  • Binnen het implementatietraject Centering kun je gratis 3 intervisiebijeenkomsten bijwonen. Meld je je aan voor een intervisie, maar kom je uiteindelijk helemaal niet of annuleer je jouw deelname korter dan 48 uur van te voren, dan kunnen wij je een factuur sturen van € 50,-
  • Online intervisies: benader een online intervisie op dezelfde manier als een live bijeenkomst. D.w.z. kom op tijd en ben de hele tijd betrokken aanwezig.
  • Je kunt niet meedoen aan intervisie tijdens een dienst. Dit is storend voor de andere deelnemers.