Certificering

Om als zorgverlener een Centering-certificaat te krijgen moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • de tweedaagse training hebben gevolgd
  • drie (online)intervisies hebben bijgewoond, binnen 2 jaar nadat je de training hebt gevolgd (het Implementatietraject)
  • drie volledig ingevulde Procesevaluaties hebben opgestuurd naar training@centeringzorg.nl

Gebruik hiervoor het Excel-document* Procesevaluatie-Centeringgroepen. Dit document kun je vinden bij de Documenten als je bent ingelogd als Centering-professional.

Je ontvangt dan per omgaande een certificaat als Centering-facilitator.

Intervisie volgen

De Intervisiebijeenkomsten zijn Centering-breed. D.w.z. dat zij open staan voor deelnemers uit verschillende zorggebieden zoals jeugdgezondheidszorg, geboortezorg en diabeteszorg.

Tijdens de intervisie kun je met andere centeringprofessionals kijken naar de manier waarop je groepen begeleid. Wat gaat goed? Wat kan er beter en hoe doen anderen dat. Ook is de bijeenkomst hét moment om weer even stil te staan bij de Centering-principes. Welke essentiële- elementen zijn makkelijk toe te passen? En waar loop je tegen aan?

Extra intervisiebijeenkomsten

Wij stimuleren het om extra intervisiebijeenkomsten bij te wonen, ook na de 3 van het implementatietraject. Er worden steeds weer nieuwe werkvormen ontwikkeld en het blijft natuurlijk leuk om te sparren met andere Centering-professionals. Voor extra intervisies brengen wij € 50,- in rekening.

Online intervisiebijeenkomsten

Om minder te reizen organiseren wij vanaf 2021 onze intervisies online. Hiervoor gebruiken we ZOOM. We hebben hier in het voorjaar van 2020, tijdens de eerste corona-golf,  al ervaring mee opgedaan en dat is goed bevallen voor zowel deelnemers als trainers.

Studiebelasting
De online intervisies duren 2,5 uur i.p.v. 3 uur en tellen mee in de 3 intervisies die deel uitmaken van het implementatietraject.  Je krijgt vooraf een voorbereidende opdracht waar je ongeveer 30 minuten mee bezig bent. Ook worden er punten bijgeschreven in de kwaliteitsregisters van de KNOV, KCKZ en V&VN. Deelnemers kunnen zich inschrijven via onze website en enkele dagen vóór de intervisie ontvangt de deelnemer een uitnodiging voor de ZOOM-sessie én een voorbereidende opdracht.

Aandachtspunten bij (online)intervisie

  • Om in aanmerking te komen voor een Centeringcertificaat dien je 3 (online) intervisiebijeenkomsten bij te wonen. Als je de Centeringtraining tussen 1 januari 2021 en 30 juni 2023 hebt gevolgd, zijn deze 3 intervisies nog gratis. Heb je de training eerder of later gevolgd, dan betaal je € 50,- per intervisie. Bij aanmelding kun je dit aangeven. Wij checken je inschrijving aan de hand van onze database die terugloopt tot 2011.
  • Meld je je aan voor een intervisie (gratis), maar kom je helemaal niet of annuleer je jouw deelname korter dan 72 uur van te voren, dan sturen wij je alsnog een factuur van € 50,-. *
  • Online intervisies: benader een online intervisie op dezelfde manier als een live bijeenkomst. D.w.z. kom op tijd en ben de hele tijd betrokken aanwezig.
  • Je kunt niet meedoen aan intervisie tijdens een dienst. Dit is storend voor de andere deelnemers.
Inschrijven voor intervisie

* Er is veel belangstelling voor de intervisies, maar een beperkt aantal plaatsen (8). Als je je hebt aangemeld maar uiteindelijk niet meedoet heb je een ander de kans ontnomen om zich te kunnen inschrijven en mee te doen. Vandaar dat we een factuur sturen bij annulering korter dan 72 uur van te voren. We hopen op je begrip.