‘Centering is de zorg die past bij nu en bij de toekomst’

Een schat aan ervaring met Centering en elke keer weer blij bij het zien van hoeveel meerwaarde deze zorg heeft voor de deelnemers – verloskundige Jeanet Groenleer is onze nieuwe trainer CenteringZorg. Welkom Jeanet!

“In onze praktijk in Houten bieden we sinds 2016 Centering aan en sindsdien heb ik tientallen Centering-groepen begeleid. Ik geloof dat Centering dé zorg is. Naast alle medische opbrengsten geniet ik vooral erg van de vele sociale voordelen. Wanneer ik bijvoorbeeld van oud-deelnemers hoor dat ze jaren na dato nog samen afspreken in de speeltuin en samen basisscholen gaan bekijken. Wanneer een  groep voor die ene moeder gaat koken, omdat ze zoveel aan haar hoofd heeft. Of wanneer deelnemers liefdevol de zwangere of moeder omringen als er sprake is van verdriet. Ik vier een feestje als ik cliënten samen zie wandelen, koffie drinken, of als ik hoor dat ze samen aan het sporten zijn en dagelijks (en nachtelijks) appcontact hebben met elkaar. En ik vind het ontzettend gaaf als ook de partners een appgroep hebben aangemaakt en samen afspreken.”

Met elkaar meegroeien

“Het afgelopen jaar zette ik mij in voor Kansrijke Start en was ik kartrekker van de pijler ‘samen is fijner dan alleen’. Ik geloof daar echt in en zie dat terug bij CenteringZwangerschap. Het helpt mensen zo om het samen te doen en met elkaar mee te groeien: zwanger-zijn, bevallen, ouder-worden, een kind grootbrengen en opvoeden. Dat is ook mijn motivatie om steungezin te zijn voor Buurtgezinnen.”

“Mijn ambitie is dat Centering het ‘nieuwe normaal’ wordt: niet alleen in de verloskunde en jeugdgezondheidszorg, maar op zoveel meer gebieden in de gezondheidszorg. En daar zet ik me graag voor in als trainer voor CenteringZorg.”

Wie is Jeanet Groenleer?

Jeanet is werkzaam als eerstelijns verloskundige in Houten. Daarnaast is ze trainer en intervisie/MIO-begeleider, afgestudeerd basiscoach en nu bezig met een verdieping tot bevallingsverwerkingsspecialist. Jeanet is getrouwd met André en moeder van drie én stiefmoeder van drie, en woont in Houten.

Bericht delen: