Ons jubileumcongres wordt een feest van inspiratie! Kom je ook?

Ben je nieuwsgierig naar CenteringZorg als andere aanpak van geboorte/jeugdgezondheidszorg die aanstaande en jonge gezinnen meer kennis, empowerment en sociale veerkracht biedt? Of begeleid jij al centering-groepen en wil je je netwerk uitbreiden en de laatste inzichten en ontwikkelingen van groepszorg horen, zowel in Nederland als internationaal? Op vrijdag 18 november vindt ons Internationale Jubileumcongres ‘10 jaar CenteringZorg in Nederland’ plaats in de Apenheul te Apeldoorn.

Het wordt een boeiende dag voor wie al groepszorg in de eerste 1000 dagen begeleidt én voor wie erover denkt om dat te gaan doen. Op deze dag vieren we samen dat CenteringZorg 10-jaar in Nederland bestaat en wat dat heeft opgeleverd. Ook richten we de blik op hoe groepszorg zich internationaal verspreidt en met welke resultaten. Na een plenaire opening vinden er drie inspiratierondes plaats waaruit je kunt kiezen. En binnen deze rondes is er natuurlijk volop ruimte voor het uitwisselen van kennis en ervaringen.

Deelname aan de dag is geaccrediteerd voor het kwaliteitsregister Verloskundigen, kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals en het kwaliteitsregister kraamverzorgenden van het KCKZ.

Meld je hier gelijk aan!  

Inspiratieronde 1

HET GEHEIME RECEPT: Een model dat zijn sporen heeft verdiend, faciliterende begeleiding, en een leven lang leren…

HET MEDISCHE GROEPSCONSULT: Medische en psychosociale consulten in groepsverband – oefenen en ervaren. Welke persoonlijke aannames heb je mogelijk te overwinnen?

CENTERINGZORG GEDURENDE DE EERSTE 1000 DAGEN: De mogelijkheden van het continueren van groepszorg na de zwangerschap

DIVERSITEIT IN DE GROEP I: (Aanstaande) moeders en partners met zeer diverse achtergronden en ervaring in een groep: Kan dit? Is dit wenselijk? Ervaringen, tips en trucs delen om groepen met een grote diversiteit te faciliteren

Inspiratieronde 2

WEERSTAND OVERWINNEN: Hoe betrek en overtuig je collega’s, managers, beleidsmakers, vrouwen en partners? Hoe ga je om met tegenwerking?

BUDGET EN FINANCIERING: De financiële ins en outs van het starten met en duurzaam aanbieden van CenteringZorg

EN WAT BRENGT HET JOU? De ervaring van zorgverleners met CenteringZorg

DIVERSITEIT IN DE GROEP II: Hoe maken we de bijeenkomsten en materialen cultureel-sensitief?

LEER ONS DE APEN KENNEN: Weet je dat apen hun eigen prenatale groepszorg hebben? Wil je ze ontmoeten? Ga met ons mee voor een rondleiding door hun leefgebied! (combinatie ronde 2 en 3)

Inspiratieronde 3

INTERACTIEF LEREN VERVEELT NOOIT: Hoe maak je interactief leren leuk voor vrouwen en hun partners? Maak kennis met innovatieve activiteiten en werkvormen en deel jouw favorieten met ons. Samen nomineren we de drie meest inspirerende activiteiten of materialen voor de ‘Sharon Rising innovatieprijs’!

WERVING: De kunst van deelnemers werven in verschillende settings (organisaties)

OPSCHALEN, UITBREIDEN EN VERBETEREN VAN CENTERINGZORG: Wat is er nodig voor nationale en internationale uitbreiding? Lessons learned tijdens het Europese H2020_GC1000-project en meer, kansen, discussie en netwerken H2020

HOE LEES JE DE GROEP? Het omgaan met en benutten van groepsdynamiek

LEER ONS DE APEN KENNEN: Weet je dat apen hun eigen prenatale groepszorg hebben? Wil je ze ontmoeten? Ga met ons mee voor een rondleiding door hun leefgebied! (combinatie ronde 2 en 3)

Wanneer je niet deelneemt aan een workshop kun je:

De Centering bibliotheek bezoeken. Hier vind je interactieve wetenschappelijke bijdragen aan het congres (programma volgt). Ook zijn de resultaten hier beschikbaar van het laatste (inter)nationale onderzoek naar groepszorg en kun je deelnemen aan inspirerende research-pitches en resultaten bespreken.

Look & feel Loop rond en bekijk alle beschikbare foto’s, films en video’s van 10 jaar Centering Based Group Care in Nederland en meer dan 20 jaar Group Care wereldwijd. We moedigen je aan om je eigen materiaal mee te nemen om bij te dragen aan deze tentoonstelling en je eigen groepszorggeschiedenis te delen.

Meet & Greet Schuif aan voor een kop koffie of thee en ontmoet collega’s uit de hele wereld die geïnteresseerd zijn in of werken met het Centering based model van zorg. Deel je ervaring, discussieer, leer en breid je netwerk uit.

Meld je hier aan en tot vrijdag 18 november!

De dag wordt georganiseerd door Stichting Centering Nederland, ondersteund door TNO en GroupCare_1000.

Bericht delen: