Inspiratiesessie Invoering van CenteringZorg in ziekenhuizen

Heeft jouw ziekenhuis interesse om te starten met CenteringZorg? Doe dan op vrijdag 1 juli van 15.00 tot 16.30 uur mee aan onze inspiratiesessie. Je bent van harte welkom!

Deelname is gratis. Meld je aan door te mailen naar info@centeringzorg.nl, dan sturen we je de zoomlink toe (vermeld als onderwerp: Inspiratiesessie Ziekenhuizen).

Wat kun je verwachten?

Bij de inspiratiesessie ontmoet je professionals van andere ziekenhuizen en brainstormen we met elkaar, op typische centering-manier, hoe je centering in een ziekenhuis organiseert. Yvonne Strengers, klinisch verloskundige van het Amstelland Ziekenhuis en centering-trainer, vertelt hoe in haar ziekenhuis de invoering van groepszorg momenteel wordt aangepakt en geeft voorbeelden wat wel en niet werkt.

“Met deze inspiratiesessie willen we ziekenhuizen en professionals gelijk verbinden, zodat we dit pad samen inslaan en elkaar vooruit kunnen helpen.”

Eerste stappen

Yvonne Strengers: “Veel ziekenhuizen hebben interesse om te starten met CenteringZorg, maar er is in Nederland nog weinig ervaring mee. Dat maakt het best ingewikkeld om deze geheel andere manier van zorg verlenen in de ziekenhuisorganisatie een plek te geven. Vanuit Stichting Centering willen we ziekenhuizen daarmee beter op weg helpen en begeleiden. Want hoe creëer je bijvoorbeeld voldoende draagvlak? Of: hoe pak je de werving aan?”

Implementatieplan in ontwikkeling

“In de Amerikaanse ziekenhuizen wordt CenteringPregnancy natuurlijk veelvuldig in de klinische setting aangeboden. We hebben het Amerikaanse implementatieplan daarom vertaald naar de Nederlandse situatie. Met dit nieuwe Implementatieplan voor ziekenhuizen zijn wij nu binnen het Amstelland Ziekenhuis aan de slag. Met als doel het plan in de praktijk te beproeven en aan te scherpen. Heel spannend, want wij willen het natuurlijk graag tot een succes brengen. Tegelijk lopen ook wij tegen hobbels aan, waarvan andere ziekenhuizen kunnen leren. Met deze inspiratiesessie willen we ziekenhuizen en professionals gelijk verbinden, zodat we dit pad samen inslaan en elkaar vooruit kunnen helpen.”

Bericht delen: