‘Ik kan helemaal losgaan in het vertellen over CenteringZorg’

Wie zijn de trainers en andere mensen die zich inzetten voor onze stichting en voor CenteringZorg in Nederland? Ter gelegenheid van 10 jaar CenteringZorg in Nederland stellen onze teamleden zich een voor een voor. Dit keer Lonneke de Roovere. Het is Lonneke die zo vriendelijk jullie vragen beantwoordt via e-mail en telefoon.

“Via mijn vriendin, verloskundige en een van de initiatiefnemers van CenteringZwangerschap (CenteringPregnancy) in Nederland, kwam ik in aanraking met Centering. En dan eigenlijk helemaal niet vanuit de inhoud, maar vanuit de behoefte aan administratieve organisatie. Het was in het najaar van 2015 en het aantal praktijken dat aan Centering wilde gaan doen, groeide gestaag. Het was niet langer een kwestie van hier en daar wat mail beantwoorden en af en toe een training organiseren. Nee, het werd serieus werk waar mijn vriendin geen tijd voor had naast haar fulltime job. Hoe fijn dat ik juist op dat moment zonder werk zat. Vol enthousiasme kon ik een hele administratie gaan opzetten.

En zo kreeg het Centering-virus mij te pakken

Voordien was ik voornamelijk als webredacteur en trainer werkzaam geweest bij verschillende commerciële bedrijven. Nu kon ik vanuit huis gaan pionieren en een hele administratie opzetten voor een maatschappelijk relevante organisatie. Ik had (en heb) veel vrijheid, zowel qua invulling van mijn werkzaamheden als qua werktijden. En naarmate de populariteit van het Centering-model groeide, nam ook de verscheidenheid aan taken toe – evenals de professionaliteit van onze organisatie. En ondertussen leerde ik ook inhoudelijk veel van dit prachtige, effectieve model voor de gezondheidszorg, waarover ik iedereen vol enthousiasme informeer.

En zo kreeg het Centering-virus mij te pakken. Als mensen mij vragen wat ik voor werk doe, kan ik helemaal losgaan in het vertellen over CenteringZorg: de voordelen, de uitkomsten, de mogelijkheden en potentie. En sinds ik zelf ook de tweedaagse training heb gevolgd, kan ik hier nog veel leuke en goede praktijkvoorbeelden aan toevoegen. Ik ben er dan ook helemaal van overtuigd dat als iedere zwangere of jonge ouder zou deelnemen aan CenteringZorg, er heel veel kindjes een betere start zouden hebben in het leven dan nu het geval is.”

Wie is Lonneke?

Lonneke de Roovere werkt sinds september 2015 voor Stichting Centering Nederland. Ze beheert onze administratie, boekhouding en website. Daarnaast werkt ze als administratief medewerker bij het Academie Instituut voor Fysiotherapie. Lonneke’s lijfspreuk: “Geef me de moed te accepteren wat niet in mijn vermogen ligt, de kracht om alles te doen wat wel in mijn vermogen ligt en de wijsheid om tussen die twee onderscheid te maken.”

Lonneke de Roovere

“Ik ben ervan overtuigd dat als iedere zwangere of jonge ouder zou deelnemen aan CenteringZorg, er heel veel kindjes een betere start zouden hebben in het leven dan nu het geval is.”

 

 

 

 

 

Bericht delen: