Deel jullie mooie centering-voorbeelden, ervaringen en foto’s!

In het kader van ’10 jaar CenteringZorg’ willen wij graag aan de buitenwereld laten zien hoe mooi, betekenisvol en bestendig Centering-relaties en vriendschappen kunnen zijn. Wij roepen jullie daarom op om mooie praktijkvoorbeelden, ervaringen en foto’s met ons te delen.  

‘It takes a village to raise a child – It takes centering to raise a (childfriendly) village.’ CenteringZorg draagt eraan bij dat aanstaande ouders in de wijk elkaar leren kennen en naar elkaar omkijken. Het biedt mensen gelegenheid om een gezonde en sociale basis te creëren voor hun gezin.

Uit onderzoek is bekend dat het hebben van een sociaal netwerk beschermt tegen de negatieve invloeden van stress, armoede en ongelijkheid. Het gaat opvoedstress tegen en zorgt voor veerkrachtiger gezinnen.

‘It takes a village to raise a child – It takes centering to raise a (childfriendly) village’

(Oud-)deelnemers en zorgverleners

Centering-groepen die elkaar na maanden of jaren nog steeds zien; vaders en partners die via Centering met elkaar in contact kwamen en zich daardoor sterker voelden in hun rol; deelnemers die elkaar onderling stimuleerden en ook buiten de bijeenkomsten activiteiten ondernamen, zoals samen wandelen, (baby)zwemmen, diëten, koffiedrinken of speeldates; Deelnemers die elkaar ook tot steun waren bij een baby die voor, tijdens of na de bevalling overleed…

Al dit soort voorbeelden willen wij graag horen en uitdragen! Dat kan anoniem, maar wie weet willen de desbetreffende ouders er ook zelf over vertellen. We plaatsen uiteraard niks zonder toestemming van de mensen over wie het gaat. Mail de voorbeelden naar communicatie@centeringzorg.nl 

Schrijf een Centering-blog

Houd je van schrijven en vind je het leuk om een blog te schrijven over jouw Centering-eyeopeners en ervaringen? Laat het ons dan ook weten of stuur deze naar communicatie@centeringzorg.nl 

 

In 2022 vieren wij dat CenteringZorg in Nederland 10 jaar bestaat. Lees het interview met onze voorzitter Katja van Groesen, waarin zij terug- en vooruitblikt

“Gezondheidsinformatie blijft beter plakken en mensen ontwikkelen meer vertrouwen in zichzelf, maar ook in hun zorgverleners.”

Bericht delen: