De verborgen kracht van Centering 

De positieve effecten van groepszorg op basis van het Centering-model zijn ruimschoots aangetoond. Maar de verbondenheid, bevestiging en empowerment die deelnemers en professionals ervaren, laat zich met onderzoek lastig vatten. Daarom verscheen het boekje ‘Pareltjes – Kleine Centering-verhalen met een grote impact’. 

“Groepszorg op basis van het Centering-model leidt tot betere zwangerschapsuitkomsten bij zowel moeders als baby’s en verbetert ongezonde levensgewoonten. Bovendien rapporteren deelnemers meer steun en zijn zij tevredener over de verkregen zorg.” Aan het woord is Franka Cadée, verloskundige en voorzitter van de International Confederation of Midwives (ICM). 

“Centering is een kans voor zorgprofessionals om de zorg samen met (toekomstige) ouders vorm te geven, op een gelijkwaardige en respectvolle manier. Deze manier van zorg verlenen draagt bovendien bij aan het ontstaan van een sociaal netwerk, iets wat veel vrouwen en jonge gezinnen missen in de huidige samenleving.” 

De wereld achter de cijfers 

“CenteringZorg heeft voor de deelnemers vaak diepgaande gevolgen die niet altijd naar voren komen in de wetenschappelijke literatuur. In het boekje ‘Pareltjes – Kleine Centering-verhalen met een grote impact’ lees je de verhalen en ervaringen uit de dagelijkse praktijk. Eenieder die invloed heeft op de kwaliteit van zorg voor vrouwen en hun gezinnen raad ik aan om dit boekje te lezen: het laat je de wereld achter de cijfers zien.”

“Eenieder die invloed heeft op de kwaliteit van zorg voor vrouwen en hun gezinnen raad ik aan om dit boekje te lezen.”

Download ‘Pareltjes – Kleine Centering-verhalen met een grote impact’ hier

 

Frank Cadee

Bericht delen: