Een goede tweede: Online Centering

Door de lockdown kunnen gewone centeringbijeenkomsten opnieuw niet doorgaan. Maar de deelnemers hebben nog steeds grote behoefte aan de onderlinge uitwisseling, bevestiging en verbinding. Tijdens de eerste coronagolf ontwikkelden wij als hulpmiddel voor centering-professionals de handleiding Online Centering.  Het vereist wat handigheid om een interactieve bijeenkomst te kunnen hosten die bij deelnemers tot inzicht leidt. Maar het blijkt zeker mogelijk te zijn!
En als mensen online met elkaar praten over hun ervaringen leidt dat óók tot bevestiging, contact en binding. Vrijwel in iedere centering-groep hebben de deelnemers binnen no-time een WhatsApp-groep aangemaakt waarin ze buiten de onlinebijeenkomsten contact met elkaar hebben.

Het kan veel interactiever dan je denkt!

Ook online draait CenteringZorg om de actieve uitwisseling tussen deelnemers over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. De zorgprofessional begeleidt dit groepsproces en is zelf zo min mogelijk aan het woord. De werkvormen die bij Online Centering horen zijn hierop gericht. Want het kan natuurlijk niet uitdraaien op via zoom ‘voorlichting geven’ of ‘vragen beantwoorden’.

‘Wij helpen elkaar vooruit’

Ze hadden elkaar voor de coronatijd nog maar twee keer gezien. Toch besloten de deelnemers aan een Centering Pregnancy-groep in Utrecht al heel snel om hun bijeenkomsten online voort te zetten.

Downloads

Bericht delen: