Zwanger zijn in coronatijd

Zwangeren hebben veel vragen over gezondheid, bevalling en kraamtijd in relatie tot corona. Vragen, die meer opleveren als je ze met meer zwangeren tegelijk tijdens een online sessie bespreekt. Met onze presentatie kunnen professionals zo’n bijeenkomst op een prettige en effectieve manier begeleiden.

Groepsgewijze online zwangerschapsbegeleiding in COVID-19-tijd

Wil jij als verloskundige informatie bieden over zwangerschap en corona aan zo’n acht tot twaalf zwangeren tegelijk? Met onze kant-en-klare presentatie kun je meteen aan de slag. Al doende maak je gelijk een beetje kennis met de Centering-aanpak.

Deze presentatie helpt je om de online-sessie over corona op een ongedwongen en interactieve manier te laten verlopen. Je kunt hem tijdens de sessie, met share screen, laten meelopen, zodat de deelnemers de opdrachten en ondersteunende plaatjes in beeld hebben. De opdrachten zijn erop gericht om deelnemers actief te betrekken en ze samen te laten nadenken over de verschillende stellingen en relevante thema’s. Download de Powerpoint-presentatie voor online zwangerschapsbegeleiding rondom corona op de Centering-manier.

Beknopte Centering-handleiding

De bedoeling is dat je als begeleider zo min mogelijk zelf aan het woord bent! Deze interactieve manier van leren, waarbij de zorgverlener zich (gelijkwaardig) opstelt als begeleider, is typisch voor Centering-zorg. Lees voor je deze sessie gaat aanbieden de beknopte Centering-handleiding met praktische tips en tricks. Download de verkorte Centering-handleiding.pdf

Gratis online introductieworkshop

Voor professionals die een sessie willen houden over corona en tegelijkertijd willen kennismaken met de Centering-methode, bieden wij de mogelijkheid om een gratis 2 uur durende online workshop te volgen. In deze workshop krijg je handvatten aangereikt om jouw zwangeren op de ‘Centering-manier’ te informeren over corona. Op woensdag (6 mei) vindt de eerste workshop plaats.

Je vindt alle materialen en de data van de workshops op deze webpagina.

Bericht delen: