Handleiding Online Centering

Zwangeren hebben juist nu grote behoefte aan gezondheidsinformatie, en om hun ervaringen en vragen te delen met mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Vanuit Stichting Centering Nederland ontwikkelden we een handleiding voor online Centering-bijeenkomsten ten tijde van corona voor de zorgverlener die Centering aanbiedt.

Het ging ons natuurlijk aan het hart om de fysieke groepsbijeenkomsten te moeten afgelasten. Terwijl de COVID-19 pandemie juist zoveel angst en onzekerheid oproept bij zwangeren en zoveel nieuwe vragen oplevert in onze verloskundigenpraktijken. De afgelopen periode hebben we daarom hard gewerkt aan een handleiding die digitale oplossingen biedt om bestaande of nieuwe groepen te ondersteunen in deze periode.

Downloadable handleiding voor Centering-professionals

Je kunt deze digitale handleiding uit deze map downloaden. Inmiddels is de handleiding afgerond en is er ook voor iedere bijeenkomst een bijbehorende PowerPoint presentatie gemaakt. Ook deze kun je downloaden en aanpassen naar eigen behoeften.

Het enige wat je nodig hebt is een betaald Zoom-account, zodat je de online bijeenkomst goed kunt faciliteren en begeleiden. In de handleiding vind je typische Centering-werkvormen, om ook online tot een actieve uitwisseling te komen met de deelnemers.

Wij hopen en denken dat jullie hiermee snel en eenvoudig aan de slag kunnen met het online voortzetten van jullie centering-bijeenkomsten.

Jullie feedback is van harte welkom!
Plaats je opmerkingen, ervaringen of vragen op het prikbord in de werkgroep.

Workshop Centering online voor zorgverleners die Centering bieden

Sinds donderdag 16 april organiseren we regelmatig workshops Centering online. Hier kun je ook aan deelnemen om wat meer bedreven te worden met Zoom of om vragen te stellen. Meld je aan op workshops Centering online (alleen voor geregistreerde Centering-professionals) Je ontvangt automatisch een Zoom-uitnodiging voor de bijeenkomst. Er kunnen slechts 12 deelnemers per bijeenkomst meedoen.

Nog geen Centering-verloskundige? Maak ook kennis met de Centeringmethode

Voor verloskundigen die geen Centering aanbieden maar wel graag eens kennis willen maken met de methode, ontwikkelden wij een korte handleiding die je kunt gebruiken bij een online Centeringsessie over corona. De Powerpointpresentatie bij de online sessie kun je eveneens downloaden zonder dat je een geregistreerde Centeringprofessional hoeft te zijn. Lees alles over de introductie Centering met het thema corona.

 

 

 

 

Bericht delen: