Myrcka over haar Centering-ervaring

“Naar de verloskundige of naar het consultatiebureau gaan, voelt alsof je naar de huisarts gaat… Maar Centering is juist leuk!” Myrcka Spanjer zat zowel in een CenteringZwangerschap-groep als in een CenteringOuderschap-groep. Ze wil daar graag over vertellen.

Myrcka kijkt terug op haar Centering-groepen

“Ik heb nu nog steeds contact met al die meiden”, vertelt Myrcka Spanjer over haar CenteringZwangerschap-groep bij de verloskundige. Inmiddels is haar dochter al vier jaar oud. “Onze groep wilde graag dóór bij het consultatiebureau, maar dat lukte helaas niet. Maar twee van ons zaten daar uiteindelijk in dezelfde groep.”

Veiligheid en bevestiging

“De CenteringOuderschap-bijeenkomsten zijn leuk om naartoe te gaan: je ziet alle ouders en hoe de baby’s zijn gegroeid. Ze hebben dezelfde leeftijd, dus je herkent veel van elkaar. Mijn kind wilde overdag niet in bed slapen. Ik was daar niet echt ongerust over, maar vervelend was het wel. Het was fijn om dat met de groep te kunnen delen. Ik voelde me dan ook veilig om alles te kunnen zeggen.”

Ook voor mijn man

“Het is jammer dat dit soort groepen niet bestaat als je kind al wat ouder is. Soms kwamen ook de vaders mee of zij gingen zelf. Mijn man vond dit heel leuk.”

Wil je meer praktijkervaringen met CenteringOuderscjhap lezen? Lees dan onze speciale uitgave over groepsgewijze jeugdgezondheidszorg in de praktijk.

Speciale-uitgave-Centering Parenting-sept-2019

Bericht delen: