Centering Parenting in de praktijk

Voor professionals in de Jeugdgezondheidszorg en gemeenten brachten wij een speciale uitgave uit: ‘Centering Parenting – Groepsgewijze jeugdgezondheidszorg’. Centering maakt deel uit van het Actieprogramma Kansrijke Start van het ministerie van VWS. In deze uitgave lees je hoe ouders en professionals de Centering-methodiek ervaren en wat de resultaten zijn.

Download deze speciale uitgave over Centering Parenting in de praktijk.

De uitgave is hier online te lezen. Ook kun je hem hier als pdf downloaden en delen binnen jouw organisatie.
Wil je graag enkele papieren exemplaren ontvangen voor een presentatie of bijeenkomst? Stuur een mailtje naar info@centeringhealthcare.nl

Praktijkervaringen

Steeds meer verloskundigen en JGZ-organisaties in het land zijn nieuwsgierig of ronduit enthousiast over de Centering-methodiek: het aanbieden van de medische basiszorg voor zwangeren of jonge ouders in een groep, waarbij deelnemers een heel actieve rol en inbreng hebben. Sinds 2011 is het aantal verloskundigenpraktijken dat Centering Pregnancy aanbiedt dan ook sterk toegenomen. En sinds vijf jaar zijn ook JGZ-organisaties aan het pionieren met Centering Parenting.

Tips & Tricks

Deze uitgave van zestien pagina’s geeft een eerlijk en helder beeld van wat de Centering-methodiek inhoudt. En wat het van organisatie en professionals vereist om ermee te gaan werken. De uitgave biedt antwoord op veel gestelde vragen. Ook bevat deze tips en tricks voor JGZ-organisaties die met Centering aan de slag willen.

Reacties zijn welkom!

Wij zijn natuurlijk benieuwd naar wat je van de uitgave vindt. Heb je na het lezen vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar info@centeringhealthcare.nl

Bericht delen: