De eerste 1000 dagen

De eerste 1000 dagen van een nieuw leven zijn cruciaal: dat komt duidelijk naar voren in verschillende artikelen en boeken die recent verschenen. Ook in onderstaand filmpje wordt duidelijk hoe belangrijk de start van het jonge leventjes is en hoeveel impact dit op de rest van het leven kan hebben.
In april kwam het ministerie van VWS met de belofte in het najaar een plan van aanpak te zullen presenteren voor een betere start van nieuw leven. In september werd door de minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge, het actieprogramma een Kansrijke Start gelanceerd. Ook zegde hij 41 miljoen toe voor de uitvoering van het programma.

Waarom zo belangrijk, de eerste 1000 dagen?

In dit informatieve filmpje over de eerste 1000 dagen van een kind, en zelfs over de tijd voor de conceptie, vertelt hoogleraar Tessa Roosenboom. Zij is hoogleraar Vroege ontwikkeling en gezondheid aan de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA). Met gegevens uit de Hongerwinter toonde zij eerder al aan dat de tijd in de baarmoeder het fundament vormt voor het leven. En over de eerste 1000 dagen schreef Roosenboom dit jaar een boek. Nu blijkt: investeren aan de start is niet alleen moreel juist, het is ook financieel verstandig.

Lees ook:
Website TNO: De eerste duizend dagen van het kind

Folia.nl: De winst die je in de eerste duizend dagen kunt behalen is enorm

Bericht delen: