Meer aandacht postnatale depressies

GroenLinks pleit voor het doorbreken van het taboe rondom postnatale depressies. In het nieuwsbericht op de website van GroenLinks van 14 december jl. spreekt zij haar zorg uit over het grote aantal vrouwen, maar liefst 20.000 per jaar, dat hiermee te maken krijgt. Als de roze wolk een grijze wolk blijkt te zijn is dit niet alleen heel naar voor de moeder. In de toekomst leidt een postnatale depressie vaak tot veel problemen in het hele gezin.

Aandacht binnen het Centering model voor postnatale depressies

De integratie van CenteringPregnancy en CenteringParenting kan een grote stap voorwaarts zijn in de aandacht voor postnatale depressies. In een Centering traject zijn er vele contactmomenten, is er het sociale vangnet van de groep én is er intensieve begeleiding door de zorgverleners. Hierdoor is vroegtijdige signalering en het bieden van de juiste hulp mogelijk.  Bovendien halen we het uit de taboesfeer door het bespreekbaar te maken.

In onze trainingen aan zorgverleners komt de postnatale depressie uiteraard aan bod. De intervisiebijeenkomsten zijn zo georganiseerd dat geboorte- én jeugdzorg professionals hun kennis en ervaringen kunnen delen.

Het integreren van Pregnancy en Parenting is een van de doelstellingen waar we ons in 2018 stevig voor inzetten.

Lees het artikel ‘GroenLinks: doorbreek taboe rondom postnatale depressies’ op Medicalfacts.

Bericht delen: